Når man har sat sig for at forfølge drømmen om sit ønskestudie, og det ligger i en helt anden del af landet, end der hvor man bor, så har man selvfølgelig brug for at finde et sted at bo som noget af det allerførste.

Og nogle gange så har man ikke alverdens tid til at finde ud af sin boligsituation, inden man skal starte på sit nye studie. Så har man brug for, at det skal gå hurtigt, både at finde et sted, at få en aftale på plads og så sørge for indflytningen.

Boligportaler er ikke altid specialiserede nok

Heldigvis er der flere steder online, hvor man kan finde lejeboliger eller værelser med kort overtagelse.

Du kan selvfølgelig starte med at kigge på diverse boligportaler eller ejendomsmæglere over, hvilke lejeboliger de har tilgængelige på deres sider, men ofte er det ekstremt dyrt, specielt hvis du skal flytte til en større by som København, Odense eller Aarhus, hvor de fleste uddannelsessteder jo ligger.

I stedet bør man finde en boligportal, der kun er specialiseret i lejeboliger, da de ofte har et langt større udvalg, med nogle lejeboliger der har mulighed for næsten øjeblikkelig overtagelse. Det er perfekt til dig, der skal finde en lejebolig inden dit studie går i gang.

Et eksempel på sådan en boligportal er BoligDK. De har over 9000 lejeboliger på tværs af hele landet i deres portal og over 2000 i København alene. Det er et rigtig stort udvalg at vælge imellem, så der kan du helt sikkert finde noget i dit prisleje, hvilket ikke er sikkert på alle boligportaler. Så gå ind og find din næste lejebolig hos BoligDK.

Vigtigt at komme godt på plads inden studiestart

Det er supergodt at være ude i god tid, når det kommer til at leje lejlighed eller værelse. Ikke nok med, at man skal kæmpe med alle de andre studerende, der skal flytte til samme by som dig selv inden studiestart. Det er også vigtigt, at du kommer ordentlig på plads i din nye lejebolig eller værelse, inden du skal starte på studiet.

Hvis man ikke når at falde på plads, inden man starter sit studie, ender man med både at skulle vænne sig til en masse nye omgivelser privat, samt alle de nye ting man skal lære og huske fra sit nye studie på en og samme tid.

Pas på din studiebolig

Hvis man ikke passer på, kan du opleve indbrud i din studiebolig. Derfor bør du altid sørge for, at der er sikre låse på døren. En super god løsning, der ikke behøver at koste spidsen af en jetjager, er at finde en låsesmed i Hillerød eller et andet nærliggende sted, hvis du bor i Nordsjælland, og få dem til at komme og sikre dit hjem med nye låse af højeste kvalitet. Du kan også bruge denne service, hvis du er kommet til at låse dig selv ude af din studiebolig.

Advertisement