Hvis du går med tanker om at anskaffe dig en billig bolig, er der især to måder. Tvangsauktioner og dødsbo, begge er måder hvor man nogle gange kan være heldige at gøre en rigtig god handel, hvor prisen ikke nødvendigvis afspejler boligens reelle værdi. Her vil vi kigge lidt nærmere på dødsbo.

Hvad er et dødsbo?

Som det ligger i ordet, så er et dødsbo et bo, hvor en person er død. Ikke ment på den måde, at personen der boede i huset eller lejligheden rent faktisk er død i boligen. Det betyder blot, at den der sælger huset ikke er den der har boet i huset. Hvem der sælger huset er så lidt forskelligt. I de fleste tilfælde er det de arvinger der står tilbage med det. Er der ingen arvinger, er det staten der går ind og står for salget, og pengene ryger så i statskassen.

I de fleste tilfælde går de ud fra den offentlige vurdering, og som de fleste er klar over, at dette i mange tilfælde en del under, hvad huse ellers bliver solgt for. Der er med andre ord muligheder for at gøre en rigtig god handel. Der kan dog også være mulighed for at man køber katten i sækken.

Et af problemerne med et dødsbo kan være, at der i ejerskifteforsikringen (hvis der er sådan en), at der er mange blanke felter. Felter der normalt skulle udfyldes af sælger, men som denne af gode grunde ikke har været i stand til at gøre. Det betyder, at der kan være mange ubekendte forbehold omkring husets tilstand.

Man ser ofte, købere af et dødsbo, køber det med det formål at rive det ned, og bytte noget nyt på grunden. I disse tilfælde, er der ikke så meget man skal være opmærksom på, udover at man skal købe med forbehold. Når man handler et dødsbo er jordbundsundersøgelser og lignende ikke en del af standardkontrakten, og man skal derfor købe med forbehold, hvilket betyder at man kan ophæve handlen inden for typisk 20 dage, hvis det viser sig, at man mod forventning ikke kan bygge alligevel.

 

Advertisement