Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til

For de fleste er rengøring noget, som bare skal overstås. Her får du 6 tips til, hvad du kan gøre for, at det ikke virker helt så uoverskueligt.

1 Gør rent imens du laver mad

Når du alligevel har gang i gryderne, så tag opvasken løbende. Hvis du har sat en lasagne i ovnen, så kan du gøre det hele rent. Det gælder både kogepladen, gryden osv. inden lasagnen er færdig. Gør det med det samme, så er der mindre at ordne efter aftensmaden.

2 Del rengøring op

I stedet for at tage al rengøringen på én dag, så kan du tage lidt hver dag. Du kan eksempelvis støve af den ene dag, støvsuge den anden, tage toilet den tredje osv.

3 Uddeleger

Det er på ingen måde retfærdigt, hvis du står ene og alene med rengøringen i huset. Du kan derfor med fordel uddelegere rengøringen til din mand og/eller børn. Så alle har hver deres ansvarsområde.

4 God musik

Hvis du skruer op for din yndlingsmusik, så bliver rengøringen bare dét sjovere. Så kan du danse og synge dig igennem rengøringen.

5 Ryd op

Sørg for at holde dit hjem ryddet. Det betyder at du inden sengetid sætter brugte vandglas i opvaskemaskinen og sørger for, at der ikke ligger diverse ting og flyder. Så står du op til en bedre og mere overskuelig morgen. Sørg også for at ryd op efter dig selv om morgenen. Så slipper du nemlig for at komme hjem til et rodet hjem, når du får fri fra arbejde.

6 Få hjælp

Hvis du blot har for travlt eller hellere vil prioritere din tid på noget andet, så kan du hyre rengøringshjælp. Der findes forskellige udbydere. Nogle tilbyder at det er den samme rengøringsassistent, som kommer ud i dit hjem hver gang og har ingen binding. Du kan læse mere om privat rengøring her.

Advertisement