Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til

I Danmark har efterspørgslen på nybyggede huse været stigende over en længere periode. Der er mange, især familier, der har et stort ønske om selv at kunne sætte sit præg på deres hus, og selv bestemme hvad der er vigtige elementer i deres hjem. Ting som forældreafdelinger, walk-in closet, flere badeværelser og lignende er ting der vægter højt, når der skal være plads til moderne familier.

Man hører meget i huspriserne, der falder uden for de store byer, mens de er på himmelflugt i byer som København og Århus. Anderledes forholder det sig med priserne på nybyggede typehuse som disse, her har priserne nemlig været mere stabile. Her er det ikke priserne på huse der stiger, men der hvor de skal bygges, altså byggegrundene.

Prisen for et hus

Når man kigger på hvad det koster et bygge et typehus, kan man godt blive overrasket over hvor meget hus, man rent faktisk kan få for mellem 2 og 3 millioner, når man samtidig kigger på huspriser, hvor man sjældent får voldsomt meget for den slags penge i en større by.

Hvor meget det koster at bygge et hus, er naturligvis umuligt at sige præcist, da det afhænger af typen af hus, materialerne og meget mere. En god tommelfingerregel er dog, at det koster mellem 1 og 1,5 millioner at bygge omkring 100 m2, og i takt med at huset bliver større, bliver prisen også lavere pr. m2

For et sted mellem 1,5 millioner og 2,5 millioner kan du altså få meget hus, men dertil kommer så naturligvis en byggegrund, der kan koste alt mellem 400.000 og 4 millioner alt efter hvor i landet og ikke mindst hvilken by du befinder dig i.

Det gode ved et typehus, eller et arkitekttegnet typehus er naturligvis netop, at man kan få det som man vil, så det kun er budgettet og fantasien der sætter grænser.

Pas på uforudsete udgifter

Der er mange virksomheder der bygger huse, der lover at der er tale om en fast pris, og det er vigtigt at vælge en af dem. Der kan nemlig godt komme mange uforudsete udgifter undervejs, hvis man ikke har en helt fast aftale om hvordan og hvorledes. Det er samtidig en god ide at vælge en firma, der har mange års erfaring på bagen, som de baserer deres priser på.

Advertisement