Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til

For mange er det en kæmpe fornøjelse at lave mad, mens det for andre er lidt mere en sur pligt, der bare skal overstås. Uanset om du tilhører den ene eller anden gruppe af mennesker, så er denne artikel uden tvivl noget, du kan bruge til noget, den henvender sig nemlig både til dig, der gerne vil have det overstået i en fart, og til dig der godt kan lide at bruger time efter time i køkkenet.

Lav mad under vakuum

Det lyder måske lidt mærkeligt at lave mad under vakuum, men det går også under et andet navn, som du måske nok har hørt om – sous vide. (du kan se et udvalg af maskiner her)

Det er langt fra en ny teknologi, der lige er blevet opfundet og på restauranter og i store køkkener, er metoden blevet anvendt i mange årtier. Ved at bruge en sous vide har man fuld kontrol over madlavningen, og man styrer lige præcis hvor mange grader kødet (eller hvad man nu tilbereder) skal være.

Det betyder også, at man kan lave helt perfekt kød, der endda er tilberedt ensartet, så man ikke eksempelvis får en bøf der er helt stegt i kanten, men som så er helt rød i midten, men som er perfekt rosa hele vejen gennem.

Kræver planlægning

Når man tilbereder mad ved brug af sous vide, pakker man kødet ind i en pose, som vakuumpakkes, hvilket betyder, at man fjerner alt luften. Herefter sænkes posen ned i et vandbad, hvor man har indstillet den ønskede temperatur, og alt efter typen af kød, skal det så ligge i vandet i et givent stykke tid. En bøf tager typisk en times tid, mens en steg eller en kylling tager op til 10 timer.

Det er altså noget der kræver tid, eller rettere så kræver det planlægning. Når man først har sat sous viden til, er det nemlig blot at vente. Det betyder, at metoden både er for dem der godt kan lige at gå og hygge om maden imens, såvel som dem der helst ikke vil lave så meget.

Hvis man finder ud af, at man vil lave en cuvette, hjælper det dog ikke, at man køber den, når man handler efter arbejde, da det kræver en anelse mere planlægning. Livet bliver lettere i køkkenet, men det kræver at du tænker mere end et par timer frem.

Advertisement