Det kan være svært at vælge de rigtige gardiner til sit hjem, og det er ofte et sted, man springer let og elegant over, når man skal indrette sin nye bolig. Det er dog ikke altid den letteste løsning, der er den bedste. Især ikke, når det kommer til valg af gardiner.

Det handler om mere end blot at afskærme for solen og sikre sit privatliv. De rigtige gardiner kan være med til at gøre hjemmet elegant og hyggeligt.

Der findes forskellige typer med forskellige funktioner

Der findes adskillige muligheder, når det kommer til gardinvalg. Du kan eksempelvis vælge rullegardiner, lamellgardiner, plisségardiner, persienner og foldegardiner. Generelt handler det om at forene funktion og stemning, så det harmonerer med resten af boligens udseende.

Af samme grund kan det være nyttigt at overveje, hvilken funktion rummet har, hvordan det er indrettet, samt hvordan lyset falder ind, inden du vælger, hvilken type gardin, du skal have hængt gardiner op.

Dette skal du tage stilling til, inden du køber gardiner

Inden du vælger, hvilke gardiner du skal have hængt op, bør du overveje hvilken stemning, du ønsker i rummet. Overvej også, hvad du bruger rummet til? Skal det eksempelvis kunne mørklægges, eller skal lysindfaldet kunne reguleres, så du kan se fjernsyn om dagen?

Pas på med mørke gardiner i soveværelset

Det er blandt andet vigtigt, at gardinerne bidrager til at skabe en rolig atmosfære, hvis det skal hænge i soveværelset, der skal bruges til at slappe af. Samtidig skal man kunne kontrollere lysindfaldet. Undgå at vælge mørke gardiner, da de kan give et dystert udtryk i soveværelset. De lettere farver kan være med til at skabe et mere romantisk og rolig rum, men kan have sværere ved at lukke af for solens stråler.

Gardiner til stuen vælges ud fra interiør

I stuen kommer du til at tilbringe mange timer. Derfor er det en god idé, hvis gardinerne matcher med rummets stil. Vælg gardiner i de farver, der allerede findes i rummets møbler og accessories. På den måde har du mulighed for at skabe synergi og harmoni i rummet, og det vil være mere behageligt at være i.

 

Advertisement