Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til

Mange mennesker drømmer om et soveværelse, der er lyst, enkelt og moderne. Men det kan være svært at tage sig sammen til at lave soveværelset om, fordi der er så mange andre ting i huset, der altid skal ordnes, og hvor starter man lige i soveværelset? Vi har fundet på nogle gode råd til dig, så kig med lige nedenunder. 

Rummet skal være lyst og uden tunge møbler

Start med at sørge for, at der kan komme masser af sollys ind på værelset. Mal væggene hvide, så rummet kommer til at virke så stort og rummeligt som muligt. Du skal derfor også sørge for, at gardinerne i dit vindue ikke lukker for meget af. Vælg helst nogle gardiner i en lys tone, og som kan trækkes helt fra, så mest muligt lys kan stråle ind af vinduet. De må ikke være for tunge at se på, men hvis du har en tendens til at vælge tunge gardiner for at lukke af for sollyset, så det ikke generer dig om aftenen, når du skal sove eller om morgenen, når du vågner med solen i ansigtet, så invester i stedet i et mørklægningsgardin, du kan montere bag ved de flotte, lyse og luftige gardiner, som det er meningen, man skal kigge på. For at bevare dit rum lyst og lækkert, så nytter det ikke noget at mase store og voldsomme møbler ind. Hold møbelplanet på et lavt og simpelt niveau.  

Ram sengen ind med en sengegavl

I et soveværelse er sengen uden tvivl det vigtigste møbel, der er. Sengens udseende er altafgørende for, hvordan hele soveværelset opfattes. Man kan sige, det er sengen, der giver værelset personlighed. Start med at finde ud af, hvor stor sengen skal være. Det afhænger mest af, hvor stort værelset er, så find ud af, hvor stor en seng, det er realistisk at have på værelset for at det ikke virker for voldsomt. En seng uden en sengegavl ligner mest af alt bare en kedelig madras. Der er hverken noget særligt eller flot over en seng uden sengegavl, på dette link kan du finde flotte sengegavle som giver rummet mere personlighed og her kan du finde springmadrasser til en bedre søvn. Personligheden i sengen og i soveværelset kommer for alvor frem, når der bliver monteret en sengegavl på sengen, som kan omkranse den og give den en vis karakter. Sengegavle kan fås i mange forskellige materialer og udseender, så vælg en, du kan lide, og som gør sig godt på værelset.  

Husk den rette belysning af rummet

Sørg endelig også for at montere flere forskellige slags lamper med et ordentligt lys på værelset. Du kan evt have en loftslampe, en væglampe og en lampe, du kan stille et sted i rummet. Det er en god idé at sikre dig, at lampernes lys kan neddæmpes, så du ikke føler, der er spotligt på om aftenen, når du for eksempelt gerne vil ligge og læse og skal til at sove. Hvis du har lyst til at skabe lidt hygge, så er stearinlys perfekte. Lige nu er det også super moderne med kunstige lys. Det er nemlig lys, der ikke har en rigtig flamme, men som man tænder for og som kører på batterier. Så behøver du ikke bekymre dig om gullige vægge og stearin alle vegne.

Advertisement