Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til

Det er blevet sommer, og det betyder, at de lange dage i haven er lige om hjørnet. Det giver mulighed for timevis af sjov og hygge, hvor I lader smartphones og iPads blive indenfor, og i stedet leger på den gammeldags måde. Det er nemlig sundt for både forældre og børn at koble af internettet og se hinanden i øjnene en gang imellem – og haven er det perfekte sted at gøre det.

Hvis I ikke har købt nyt til haven i et par år, er børnene formentligt vokset fra det, I har, og så er det tid til at købe nyt udendørs legetøj. Der er nemlig ikke noget værre, end legetøj, man ikke gider lege med.

Noget der fylder…

Hvis I vil lave én stor investering, kan I overveje et legehus eller legetårn, som giver plads til mange forskellige lege, og kan udbygges og ændres i takt med, at børnene bliver ældre.

Er de allerede vokset fra den slags, kan I se på muligheden for at købe en trampolin. Den passer til stort set alle aldersgrupper, og vil også være et hit, når børnene bliver teenagere. Samtidig kan I forældre sagtens være med i legen, så en trampolin kommer hurtigt hele familien til gode. Husk dog at købe et sikkerhedsnet med, hvis børnene er helt små, så de undgår at falde ned og slå sig.

Ulempen ved en trampolin er, at den fylder en del, og som regel kun tages ned om vinteren, så I skal overveje, om I vil bruge plads i haven til den.

…eller noget lidt mindre

Hvis I hellere vil købe et par småting, er mulighederne næsten uendelige. I kan vælge bolde og boldspil som havetennis, badminton, fodbold og lignende, eller I kan gå efter klassiske spil som ringspil, kongespil og petanque.

Du kan også udfordre børnene lidt med hoppedyr, stylter og velcro-dart. De er alle rigtig gode til at styrke børnenes motorik, og det bør være en af de højeste prioriteter, når du køber legetøj. Heldigvis er mulighederne næsten uendelige – og det kan hurtigt gribe om sig. Derfor bør du altid sørge for at have et sted, hvor I kan opbevare legetøjet. Om det er ude eller inden gør ikke så meget, bare der er plads nok. En gammel opbevaringskasse til havehynderne eller en kiste er alt, hvad du behøver. På den måde er der overblik over legetøjet, og det er nemt at rydde op i haven.

Advertisement