Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til

Der bliver talt meget om solceller i disse tider, og sådan har det været i mange år efterhånden. Energitilskud og skattemæssige fradrag i forbindelse med etableringen af solcelleanlæg er noget, der kan få sindene i kog hos mange. For skal staten være med til finansiere den slags og lignende. Dette indlæg handler dog ikke om dette, men derimod om fremtiden for solceller og opvarmning med de varme stråler.

Elon Musk der står bag blandt andet el bilen Tesla, er blandt de mest prominente navne inden for vedvarende energi og investere milliarder i nye teknologier, der kan gøre vores jord et lidt bedre sted.

Grøn kompromisløs samvittighed

Der er mange, der gerne vil have grøn solcellenergi, og også er villige til at betale for etableringen, om der så er fradrag eller ej. Der er dog også mange, der ikke er vilde med tanken om at skulle have solceller siddende på taget, da det ikke ligefrem er noget der er pænt at se på, og mange vil nok mene at det mere eller mindre kan ødelægge et hustag på det æstetiske punkt.

Lige nu er alternativerne ikke mange, men fremtiden ser meget lys ud på dette punkt, altså hvis man er vild med solenergi, men ikke vil have celler siddende på sit fine tag.

Solceller i tagstenene

Noget af det der arbejdes meget på, og som der rent faktisk har været arbejdet på i mange år (uden det helt store gennembrud) er solceller direkte indbygget i tagstenene, så man ikke kan se at taget rent faktisk er et stort bundt energi. Det betyder også, at der vil kunne optages langt mere energi, da det er hele taget og ikke bare nogle m2.

Dette ER fremtiden, og der er flere der tilbyder dette, og med Elon Musks indtræden på markedet, er det ikke utænkeligt at udviklingen for alvor kommer til at tage fart.

Solceller i gardinerne

Et andet sted, der er blevet investeret og udviklet meget, er i gardinerne. Har man eksempelvis rullegardiner i skråvinduer i taget, vil disse blive udsat for meget sol, og samtidig vil de ikke kunne ses ude fra og dermed ikke betyde noget for udseendet på huset.

Problemet er tykkelsen, og at de ikke kan oplagre så meget som de traditionelle celler, ikke desto mindre vil de sagtens kunne klare langt de meste energiforbrug i et hus.

 

Advertisement