Med udekøkkenet har du mulighed for at kokkerere i haven hele sommeren — og om vinteren under de rette omstændigheder.

Hvis du drømmer om at tilberede mad hele sommeren under åben himmel, og dine madlavningsdrømme fylder mere end den grill, du har placeret på din terrasse, så er udekøkkenet det åbenlyse svar på dine længsler. Her får du et par gode råd til, hvordan du kommer i gang med dit nye udendørskøkken.

Det handler om at bruge principperne fra indendørskøkkenet til at lave det fuldendte madlavningsområde under åben himmel — eventuelt overdækket af et halvtag, så du ikke bliver nødt til at rykke indenfor i tilfælde af regn. Den danske sommer er jo ikke just lutter skyfri himmel.

Hvilke elementer skal jeg have i udekøkkenet?

Uanset om dit køkken er placeret ude, inde eller under et halvtag, er der mange funktioner, det skal opfylde. Først og fremmest skal det være let at for- og tilberede mad i. Derfor er en køkkenø det oplagte valg, fordi den har fire sider at arbejde ved. Så kan du gå rundt om den — eller invitere andre med i køkkenet, når der skal kokkereres.

Det kan være stressende at grille, når der kun er én person ved roret. Vælger du at få efter køkkenøen, er der straks plads til flere. Bygger du eksempelvis din ø af tre rulleborde og en grill, har du mulighed for at rulle den væk, når det bliver vinter, eller rykke den rundt efter behov. Det kan jo være, at I får gæster, og det derfor vil være praktisk at rykke køkkenet ud, så det er i centrum — og så der ikke er så langt, når maden skal serveres.

Hvis der er en væg ved siden af køkkenet, er det en forde. Her har du mulighed for at opsætte forskellige køkkenelementer som hylder med gryder, pander og forskellige andre køkkenredskaber, der gør arbejdet lettere for dig.

Du kan også stille en lille, transportabel højttaler, som ikke kræver ledninger — kun en Bluetooth-forbindelse samt din mobiltelefon til at styre musikken (find det billigste og bedste mobilselskab her).

Held og lykke med at få opbygget dit nye udekøkken!

 

Advertisement