Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til

Hvis du har børn og en have, er der nok en meget stor chance for at du enten allerede har en, eller overvejer at anskaffe dig en trampolin. Lad det være sagt med det samme, du er ikke den eneste. Der står nemlig trampoliner i titusindvis af danske haver rundt om i landet, og det er den helt store dille, og har efterhånden været det i en del år.

Der er dog en del ting, man skal have med i sine overvejelser, når man anskaffer sig en trampolin. For selvom det er forbundet med en masse god underholdning og sjove stunder for børnene, så er det også noget der kræver mange brækkede knogler hvert eneste år.

Undgå de værste skader

Man kan godt argumentere for, at der ikke er nogen skader der er gode, men man kan helt sikkert også argumentere for, at der er nogen der er værre end andre. En ting er at forstue en ankel eller lignende, langt værre er det naturligvis hvis man brækket benet.

De værste skader kan i mange tilfælde undgås, hvis man har et sikkerhedsnet rundt om trampolinen. Du kan se eksempler på trampoliner med sikkerhedsnet her .

Det er dog vigtigt, at det ikke bliver en form for falsk sikkerhed, hvor børnene bliver overbeviste om, at de ikke kan falde ud og derfor håber ind i sikkerhedsnettet, hvilket det ofte ikke kan holde til.

Én af gangen

Dette er nok en af “regler” som der er færrest der overholder. Der er ikke noget sjovere for børn end at hoppe rundt sammen på en trampolin, men det er også noget af det der koster fleste skader. Trampoliner er lavet til en person, så når der er to på, er chancen for ulykker større. Den er ikke bare dobbelt så stor, fordi der er flere på trampolinen, den er meget større end det.

Lærredet giver sig på en anden måde, når der er to på, og dels er der dog chance for at børnene hopper sammen og dermed kommer til skade.

 

Advertisement