Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til

Du har nok allerede læst om, at man kan spare mange penge ved at skifte dine pærer ud med LED pærer, men det store spørgsmål er naturligvis, hvor meget du egentlig kan spare, da det heller ikke nogen hemmelighed, at LED pærer er væsentlig dyrere, når man skal købe dem.

Typisk siger man eksempelvis, at en almindelig 35W halogen pære bruger EL for omkring 100 kroner om året, hvis de er tændt i godt 4 timer om dagen, hvilket er det man typisk regner med, når disse udregninger laves. Vælger man LED pærer i stedet for traditionelle halogen, koster det typisk omkring 20 kroner om året, hvilket betyder du kan spare omkring 80 kroner pr pære pr år, så hvis du har mange pærer, kan der også være mange penge at spare.

En LED pære koster i gennemsnit omkring 4-5 gange så meget som en almindelig pære, men udover at man sparer på elregningen, så holder LED pærer også i langt de fleste tilfælde helt op til 5 gange længere, og dermed giver det både en besparelse i forhold til El regning og direkte på indkøb.

Skal jeg skifte til LED?

Det er nok spørgsmålet du stiller dig selv, og helt kort kan det siges meget enkelt – ja, det skal du, i hvert fald hvis du både vil spare penge på sigt på EL og på indkøb, og samtidig gavne miljøet. Det kan være lidt af en investering, hvis du har mange pærer i huset, det skal skiftes, men det er en investering, der er givet godt ud. Ligesom alt andet kan man også finde LED pærer på tilbud (søg eksempelvis efter rabatkoder til det), hvilket betyder at investeringen ikke behøver være så stor, og i alle tilfælde kan du være helt sikker på, at den er tjent hjem igen efter ganske få år og på sigt mange gange.

Advertisement