Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til

Frisk luft er sundt for børnene, og endnu mere frisk luft er endnu mere sundt for dem. Det er derfor en rigtig god ide, at få dem til være så meget udenfor som det nu er muligt. Det kan dog godt være svært, at lokke de små udenfor, hvis der ikke er noget at lave, og du derfor selv skal med ud og underholde dem.

Det kan derfor være en rigtig god ide at investere i nogle gode legesager, og give børnene en grund til at være uden for. Hvad du skal investere i, afhænger naturligvis af pladsen i din have, budgettet og ikke mindst dine egne håndværksmæssige færdigheder.

Har du alle dine fingre skruet rigtig på, kan det godt være, at du selv kan bygge en legeplads som denne, der forhandles på Outdoordesign.dk, langt de fleste vil dog nok vælge at købe den, hvis budgettet ellers tillader det, men mindre kan naturligvis også gøre det.

legepx

Det du skal huske på, når du bygger et, eller investere i et legestativ/legeplads er, at der skal være mere end én “forlystelse”. Hvis det kun er et gyngestativ er det ikke så sjovt i længden, som hvis der både er en gynge og en rutsjebane. Jo flere ting der er, i jo længere tid vil det også være sjovt for barnet.

En anden ting du skal huske på i forlængelse af det foregående, er at der skal være plads til flere børn. Børn leger trods alt bedst, hvis de er mere end en, og det er lettere, hvis der er plads til flere på stativet.

Når du bygger noget til dine børn skal du naturligvis altid være meget påpasselig med, at det er sikkert og at der ikke er overhængende fare for at komme til skade, og derfor kan det også være en god ide at købe det færdigt, hvor det er undersøgt og testet.

Endelig skal det også siges, at små børn naturligvis aldrig bør lege alene og uden opsyn før de når en vis alder.

Advertisement