Der er garanteret hyggestunder, når hele familien samles rundt om bålstedet i haven. Se her, hvilke muligheder du har for at etablere et bålsted.

Det er koldt udenfor, og vinteren er kun lige begyndt. De næste par dage kommer til at byde på sne i dele af landet, og det betyder, at det er tid til at finde kælken og skidragten frem — hvis du finder den slags interessant. Er det ikke tilfældet, kan du glæde dig over, at det snart er forår igen, og vejret bliver varmere.

Hvis du ser frem til foråret, hvor du kan sidde under åben himmel om aftenen, eller måske gerne vil kunne sidde udenfor om aftenen allerede nu, selvom det er koldt udenfor, så bør du overveje at lave et bålsted, hvor hele familien kan samles og grille skumfiduser, pølser og snobrød. Det kan gøres på mange forskellige måder — og vi guider dig herunder til, hvordan du lettest får etableret et bålsted i haven.

Bålfad

Et bålfad er den letteste løsning, hvis du vil have et bålsted i haven. Med bålfadet får du nemlig en transportabel løsning, så du kan placere dit bål efter behov. Det kan være vindretningen, der medvirker, at det skal stilles et andet (og mere optimalt sted), end du ellers ville have placeret det. Og det er altså smart. Samtidig er det også muligt at stille det direkte på terrassen, hvis I vil have lidt varme.

Bålsted

Bålstedet er placeret i haven — eller en anden åben grund — og det betyder, at dette altså ikke er mobilt. Det gør dog ikke noget, men det kræver selvfølgelig at I har en have, hvor det er tilladt at have et bålsted. Som en tommelfingerregel er det sådan, at bålstedet skal placeres minimum 10 meter fra bebyggelse. Det er altså ikke fordelagtigt at have en lille have, hvis der skal laves et bålsted.

Beslutter I jer for at få et bålsted, så husk at det skal afgrænses ordentligt. Det skal (selvfølgelig) gøres med et brandsikkert materiale. Det oplagte valg er sten. Hvis du vil vide mere her: http://goerdetselv.net/lav-din-egen-baalplads-i-haven/.

Advertisement