Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til

I gennemsnit sker der ca. 3 indbrud hver eneste dag i Danmark, hvilket er er 3 for mange. Det er naturligvis umuligt helt at undgå indbrud i et land som Danmark. Ikke desto mindre er der ikke nogen grund til at man gør det lettere end højst nødvendigt for gerningsmænd at bryde ind i ens hus.

Der er mange forholdsregler man kan tage sig i forbindelse med at forhindre, eller i hvert fald besværliggøre det for indbrudstyve, at bryde ind i ens hjem. Det kan være alt fra at sørge for at der er lys, hvis der ikke er nogen hjemme, eller at der ikke ligger redskaber fremme i haven, der kan bruges til at bryde døre op med.

Skift låsen før tyven gør det

Ovenstående er der mange der er klar over, og mange der gør noget aktivt. En ting der er mange, der har en tendens til at glemme, er låsen i deres døre. Har du et nyere hus, eller i hvert fald en nyere dør, er der som som regel ikke noget at være bekymret for. Er dit hus derimod af ældre dato og har en gammel dør, er der også en god sandsynlighed for at låsen i døren ikke lever op til nutidens standarder.

Ligesom alt andet bliver låse også slidt af at blive brugt, og jo mere slidte de bliver, jo mindre sikre er de også. Det kan derfor være en god ide at for undersøgt, om dine låse er så sikre som du går og tror. Der er sågar forsikringsselskaber, der ikke dækker indbrud, hvis låsene ikke er gode nok.

HV Låseteknik der en låsesmed i København, har lavet denne video, hvor du kan se om det er en god ide at få kigget nærmere på at få udskiftet låsene i dit hus.

 

Advertisement