Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til

Har man prøvet at få oversvømmet sin kælder, så ved man hvor irriterende det er – og ærgerligt. Der er ofte mange ting, der bliver ødelagt, og desuden koster det en masse penge. Det er derudover også et utroligt stort arbejde at rydde op. Her kan en højvandsslukker være en løsning. I hvert fald på de steder hvor der er udpræget risiko for, at kloakken overfyldes, og vandet løber tilbage i huset og kælderen. Især når det regner kraftigt, er der stor risiko for, at kloakken fyldes, og kloakvandet flyder baglæns, og ender med at løbe op igennem dit kælderafløb.

Man kan få mange forskellige typer af højvandsslukkeren. Se bare her. Oftest bliver denne installeret på hovedledningen, der går ud af kælderen, hvis man har end ét gulvafløb i kælderen, så kan man montere en højvandslukke på alle gulvafløb. Ellers er løsningen at montere ét højvandslukke på kloakrøret – dér hvor de to afløbsrør løber sammen.

To typer: Manuel og automatisk

Der findes to forskellige typer af højvandslukkeren; den manuelle og den automatisk. Hvis ikke man bruger afløbet i kælderen, så er det en god idé at få monteret en manuel højvandslukker, så den altid kan være lukket. Derved risikerer man ikke, at der løber vand tilbage ned i kælderen, hvis det regner. Skal man benytte kælderafløbet, så kan man åbne manuelt for sit højvandslukke. Typisk er der desuden en ekstralukke i den manuelle, som fungerer automatisk – derved er man altså dobbeltsikret. Og det har sine fordele. Man er nemlig 100% sikker på, at sine afløb er lukkede. Vælger man den automatiske, kan man hurtigt risikere, at den blokerer for højvandslukket – derved bliver der ikke helt tæt, som med den manuelle.

Ulempen ved en højvandslukke er, at den skal rengøres et par gange om året. Minimum én gang. Har der været et kraftigt regnskyl, så skal den også renses. Det er vigtigt, for at sikre, at klapperne holder helt tæt. Det kan nemlig forhindre højvandslukket i at lukke ordentligt. Det er desuden svært at installere den selv, så derfor bør man få andre til det.

Advertisement