Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til

Et slidt gulv kan være roden til meget ondt – i hvert fald når det kommer til boligens udtryk. Et pænt og velholdt gulv kan gøre rigtig meget for den atmosfære og ‘karisma’, rummet udstråler, og omvendt; er gulvet slidt og misvedligeholdt, så vil det også gøre en masse for rummets udstråling. Omend på den dårlige måde. Trænger man til at friske boligen op, så kan gulvet altså være et godt sted at starte, da det betyder rigtig meget, og det er herfra hele fundamentet opbygges.

Har man et beskadiget gulv, så bør man være opmærksom på, om det har fået behandling før. Hvis gulvet er blevet afhøvlet eller slebet, så er det ikke sikkert, at gulvet kan tåle at blive behandlet igen. Det er nemlig sådan, at slidlaget på gulvet kan blive så tyndt, at det ikke længere tåler at blive slebet igen – og slet ikke afhøvlet. Af samme grund frarådes folk, der ikke har erfaring med gulvafhøvling eller -slibning at udføre det på egen hånd, da man kan risikere at ødelægge gulvet, og så vil man ende med en regning, der lyder på noget mere end først antaget. Det anbefales, at man hyrer en gulvsliber til at ordne opgaven. En professionel gulvsliber vil samtidig også kunne bedømme, hvorvidt gulvet kan tåle endnu en afslibning eller ej, så man ikke er i fare for, at gulvet går i stykker.

 

Gulvafslibning eller gulvafhøvling?

Det kan være svært at vide, om gulvet skal slibes eller om det trænger til en tungere omgang; gulvafhøvling. Hvis der er skævheder i gulvet, så er det nødvendigt at afhøvle det – hvis det ikke kan rettes op på med en gulvafslibning. Når gulvet afhøvles, bliver der typisk fjernet mellem 1 – 3 mm, men det afhænger selvfølgelig af, hvor skæve gulvene er. Efter gulvafhøvlingen er det altid nødvendigt med en gulvafslibning for at finpudse gulvet, så det er klar til behandling. Man starter typisk med groft sandpapir, hvorefter man afslutteter med at give det en omgang med korn 120-sandpapir, så der er glatte og ensartede overflader over det hele.

Det anbefales, at man også sliber sine dørtrin, da det skaber et flottere og mere sammenhængende resultat, som i sidste ende bliver meget bedre – samtidig giver de også de bedste forudsætninger for, at efterbehandlingen kommer til at se godt ud. Et gulv skal nemlig altid efterbehandles, efter det er blevet slebet.

 

Gulvafslibning pris – hvordan får man det billigst?

Hvis man skal gøre det selv, så skal man være sikker på, at man kan finde ud af det. Det giver sig selv. Men ikke desto mindre er der mange, der tænker, at man bare kan gå i gang, men omkostningerne ender som regel med at overstige det tilbud, man kan få fra en fagmand. Også hvis man har erfaring med gulvafslibning – og især gulvafhøvling – kan det ende med at blive dyrt, hvis man ikke har udstyret til det.

Hvis du bor i København, Amager, Frederiksberg eller et andet sted, hvor der er høj konkurrence og mange virksomheder, anbefales det generelt, at man indhenter tilbud fra flere forskellige firmaer, så man kan danne sig et overblik over dem, der er mest interessant mht. pris, erfaring og resultater. Start med at gå ind på deres hjemmeside, hvor du som regel kan få et indtryk af prisen og se nogle billeder. Som eksempelvis denne underside: http://gulvkanonen.dk/gulvafslibning-pris-mm/.

Der findes rigtig mange forskellige virksomheder, der arbejder med gulvafslibning, og også i mindre byer vil man kunne finde forskellige virksomheder, hvor man kan bede om et tilbud, så man kan sammenligne dem. Bed altid om at se billeder fra forhenværende arbejde.

Advertisement