Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til

Det er nu vi for alvor begynder at bruge tid i vores haver, det betyder også, at det er nu vi virkelig begynder at lægge mærke til at det ukrudt, der ofte finder vej ind i haverne. Det er naturligvis irriterende at skulle luge ud i, men det behøver ikke kun være skidt. Der er nemlig meget ukrudt der kan bruges til noget, man ikke forbinder det med, nemlig at putte det i munden.

En af de ting som er mest generende, men som faktisk også er mest spiselig er den helt klassiske brændenælde. Irriterende at brænde sig på, men ganske velsmagende i mange retter, som man kan læse mere om her.

Brændenælder er fyldt med gode vitaminer og mineraler, og de fleste har nok hørt om brændenældesuppe, men faktisk er den også god som te, eller til at knuse og bruge hvis du laver din egen urtesalt. Du kan også bruge det i en smoothie, hvor vitaminerne og mineralerne virkelig kommer dig til gode.

Mælkebøtter er noget andet, der ikke er mange der forbinder med madvarer, men de kan fint bruges i salater eller til en te, det er dog vigtigt kun at bruge bladene, da resten mildest talt ikke er velsmageden.

Generelt er der meget ukrudt der kan bruges i mad i min portioner, så du behøver ikke se på det hele med afsky, og der er jo også nogen der siger, at der ikke findes problemer kun udfordringer og mulighederne, og det gik jo meget godt for Noma.

Advertisement