Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til

Hvis du ellers har tag over hovedet, er der en god sandsynlighed for at dit tag på et tidspunkt vil blive angrebet af mos eller alger, og det skal du gøre noget ved. Det er ikke pænt at se på, men det visuelle er faktisk det mindste af dine problemer, hvis du er hårdt angrebet af et grønt tag.

Udover at det ikke er så pænt, så er det nemlig direkte skadende i hele vinterhalvåret. Hvis der er mange alger og især mos, øger du nemlig risikoen for frostsprængninger betragteligt. Frostskader er som navnet antyder det, skader forårsaget af frost og betingelserne for disse bliver meget bedre, hvis du ikke passer ordentligt på dit tag. Disse skader giver ofte vandskader, og det kan hurtigt blive en meget dyr omgang. Så der er med andre ord rigtig god grund til at få styr på taget i løbet af sommeren, inden det igen bliver koldt i vejret.

Det er fristende selv at gå igang med højtryksspuler og algefjerner og lignenden, men det skal du være meget varsom med. Det kan nemlig hurtigt have en skadelig effekt på taget, hvis du er for hårdhændet ved det. Du kan faktisk risikere at ødelægge langt mere end du gavner, og får måske et flot tag, men har måske samtidig barberet et par års levetid af.

Det kan derfor være en god ide at alliere sig med professionelle. Du bør her undersøge hvilke midler de bruger, og vælge nogen der ikke bruger en masse skrappe skadelige kemikalier. Det danske firma nanostone er landsdækkende og blandt dem der bruger miljøgodkendt udstyr.

Advertisement