Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til

Der er ikke sær meget “der bare er”, og så er det næsten lige meget hvad man snakker om. Alle har nok hørt udtrykket “kaffe er kaffe”, “vin er vin” og så videre, og lige som disse er så langt fra sandheden som man kan komme, så gælder dette også i vores dagligdag om man vil det eller ej. Toiletpapir er ikke bare toiletpapir og sådan fortsætter listen eller med alt hvad vi omgiver os med.

Hvis du har et pillefyr som opvarmning i dit hus, så ved du nok allerede hvor stors forskel der kan være på priserne på træpiller, alt efter hvor du køber dem henne. Køber du dem i Tyskland, kan du spare mange tusinde kroner om året, og hvis du køber dem i Østeuropa kan der være endnu flere penge at spare. Problemet er bare, at man ikke kan sætte regnestykke så enkelt op.

For at de er billigere behøver ikke betyde, at du nu sparer en masse penge, når du skal fyre. Der kan nemlig være meget stor forskel på kvaliteten og ikke mindst brændetiden. Ofte er træpiller fra Østeuropa egentlig af en god kvalitet, men de er ikke presset så hårdt, hvilket betyder at de brænder hurtigere end nogen der er mere effektivt presset. Dermed forsvinder besparelsen lynhurtigt, da du skal bruge flere for at få det samme ud af dem.

Det kan være svært at vide hvor gode de er inden man har prøvet at bruge dem, men hvis du står med dem i hænderne kan du ofte mærke eller dufte forskellen. Du kan også prøve at smide dem i noget vand, dem der er længst tid om at blive opløst, er også dem der er presset bedst. Vi anbefaler altid at du køber ved danske forhandlere som pillestoker og lignende. Dels for at støtte den danske handel, men også fordi de krav vi har til træpiller her i landet, gør at du stort set altid får en bedre kvalitet, end hvis du går efter de store øjeblikkelige besparelser.

 

Advertisement