Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til

Det er ikke altid lige sjovt at male, men hvis du ellers gør det rigtigt behøver det ikke være så svært, og du kan spare mange tusinde kroner ved at male selv, fremfor at hyre en maler der hurtigt kan koste på den gode side af 20.000 kroner, hvis det et hele huset, der skal males, alt efter hvor stort det er naturligvis.

Lad det være sagt med det samme – det er ikke svært at male, til gengæld tager det tid. Det kan godt være, at du ikke kan levere helt det samme resultat som en professionel maler, der er trods alt en uddannelse og mange tusinde timers erfaring til forskel. Hvis man lige bruger et øjeblik på at sætte sig ind i, hvordan man maler, behøver det dog ikke være et problem.

Men står du overfor at skulle male huset, skal du væbne dig med tålmodighed og bruge lige så lang tid på forberedelserne som på selve arbejdet. Hvis du ikke skal stå tilbage med et kæmpe arbejde, efter du har malet, er det MEGET vigtigt at du får dækket ordentligt af overalt med malertape. Det tager tid, men det er tiden værd, og det er noget af det vigtigste ved arbejdet. Dette er et meget dumt sted at spare og købe det billigste tape du kan finde, det sidder ofte bedre fast og er sværere at få til at slippe uden at hive maling med.

Et andet sted hvor du ikke bør spare er på malingen. Du bør aldrig benytte en god maling, da de også er langt mere dækkende end de helt billige. De penge du har sparet på maleren er ikke længere givet godt ud, hvis du skal male det hele over tre gange i stedet for en eller to. Du kan sagtens finde billig maling af en god kvalitet, som eksempelvis her hos Danmaling.

Brug et af de store mærker du kender som Flugger, Jotun eller lignende frem for at springe på et godt tilbud i Jem & Fix, Bilka eller lignende. De penge du sparer er nemlig ofte alt andet end sparet.

Igen vil vi gerne understrege hvor vigtigt det er, at du ikke haster med arbejdet og springer over hvor gærdet er lavest. Det kan godt være, at det ser pænt ud lige når du har malet det, men når det tørrer kan man se alle helligdage og dovne punkter, og dem skal du gå og kiggede på efterfølgende, indtil du ender med at hyre en maler.

Så gør det ordentligt første gang og lade det tage sin tid.

Advertisement